Je kunt niet 10 minuten surfen op welk social media platform of website dan ook of je wordt doodgegooid met gratis webinars en gratis curussen. Als ik ze allemaal wil volgens zit ik tot volgend jaar kerst wel vol. Waar komt dat toch ineens vandaan? Ja, het zal wel met de Corona crisis te maken hebben en iedereen die in een keer iedereen wil helpen. Cursussen van 997.00 euro die in 1x gratis worden aangeboden, en niet eentje, maar ik geloof wel tientallen zo niet honderden! Ook webinars zijn in een keer booming, voorheen kwamen ze 1x per maand tegen.

Webinars overal

Ieder bedrijf lijkt tegenwoordig wel een webinar te geven. Sommige live andere opgenomen maar aangegeven als live. Ondertussen weet ik zelf niet meer welke ik moet volgen en welke niet. Hoe moet dit dan zijn voor andere? Afgelopen week heb ik 10 minuten naar een webinar gekeken en toen maar afgezet, das was te slecht. Nu geef ik zelf ook af een toe een webinar, hoewel ik liever praat van een online training. De reden hiervan is dat ik echt probeer om mijn kennis over te dragen aan andere. Ook mijn webinars zijn zeker niet foutloos, zeker niet. Echter hoop ik wel door de feedback het iedere keer beter te doen.  Maar even terug komen op het feit dat er zoveel webinars zijn dat je toch niet meer weet welke je moet volgen?

Cursussen overal

Met curussen precies hetzelfde, ook zoveel gratis curussen die je nu kunt volgen dat je geen tijd meer hebt om nog aan werken toe te komen. Dan maar in de avonduren deze cursussen volgen? Ook een aantal van deze cursussen heb ik bekeken. Sommige zijn echt pareltjes, maar het meeste is vrij basic (voor mij althans). Sommige curussen waren ook wat outdated. Natuurlijk is deze periode dan een mooie gelegenheid om je curussen gratis aan te bieden in ruil voor een mailadres.

Maar welke curus of webinar moet je nu als webwinkelier volgen?

Aangezien jij en ik onze kostbare uren maar een keer kunnen spenderen is het dus zaak dat je goed weet wat je wilt en waar je eventueel in wilt bijleren. Ga er maar vanuit dat je veel cursussen en webinars moet volgen wil je hier beter in worden. Soms kun je beter wat zaken uitbesteden zoals zoekmachine optimalisatie 😉 of een usability onderzoek.

Conslusie

Er zijn op dit moment zoveel webinars & cursussen online te volgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Mijn advies is dan ook om vooraf te bepalen waar je meer tijd aan wil spenderen om te leren. Er zijn zoveel curussen en webinars te volgen dat er altijd wel wat tussen zit. Hou er wel rekening mee dat je na het volgen van een webinar of cursus nog niet voldoende kennis hebt. Informeer ook bij collega webwinkeliers om te kijken of sommige misschien al een cursus of webinar hebben gevolgd. Een mogelijkheid waar je dit kan doen, en zonder dat andere meekijken, is bij de webwinkelcommunity.